Rijnkadebericht Dijkversterking Rijnkade Arnhem           Lees online  |  Afmelden
 
Rijnkadebericht Dijkversterking
Rijnkade Arnhem
28 juni 2019
 
Planuitwerkingsfase van start
In 2018 is het zogenaamde voorkeursalternatief ‘Groene en Levendige Rijnkade’ vastgesteld, zowel door het bestuur van de gemeente als van het waterschap. Waar wij ons in de eerste fase hebben gericht op het verkennen van de mogelijkheden voor een veilige en stevige dijk richten wij ons in de volgende fase op een breed gedragen eindontwerp.
Lees meer
 
 
Planning
2018: Planvoorbereidingsfase
Resultaat: Voorkeursalternatief ‘Groene en Levendige Rijnkade’

2019-2020: Planuitwerkingsfase
2019: Technische uitwerking voorkeursalternatief

2020: Projectplan Waterwet in procedure, contractvorming en aanbesteding

Vanaf 2021: Realisatiefase, uitvoering project
Lees meer
 

Mathijs de Gier
Uw aanspreekpunten
Het project bevindt zich in een nieuwe fase. Met nieuwe mensen. Projectleider is Mathijs de Gier. Hij werkt al jaren bij het waterschap en heeft al diverse dijkversterkingsprojecten op zijn naam staan.
                                              
Vlnr: Carmen Molenaar, Annemieke Jaakke en Basten Heeg

Het omgevingsteam bestaat uit de omgevingsmanagers Annemieke Jaakke en Basten Heeg en communicatie-adviseur Carmen Molenaar.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Zoekt u dan contact met het omgevingsteam. U kunt een mailtje sturen naar rijnkade@wrij.nl of bellen met:
Annemieke Jaakke: 06 - 46 08 15 22
Basten Heeg: 06 -12 57 08 06
Carmen Molenaar: 06 - 53 20 43 47
Of via het algemene telefoonnummer van het waterschap: (0314) 369 369.
Rectificatie
Voor alle duidelijkheid willen wij u erop wijzen dat de afrit Vossenstraat verdwijnt. Dit is opgenomen in het Voorkeursalternatief. Zowel het bestuur van de gemeente als van het waterschap hebben hiermee ingestemd. In de Gelderlander van 19 februari 2019 werd gesuggereerd dat deze afrit zou blijven bestaan. Dit is dus niet het geval.
Herinneringen aan de Rijnkade
We zijn op zoek naar mooie verhalen van mensen die een band met de Rijnkade hebben. Hoe het er vroeger was bijvoorbeeld, maar ook wat hun dromen zijn voor de toekomst. We spraken de heer De Beijer, die op verschillende plekken aan de Rijnkade heeft gewoond en gewerkt. 

De Beijer is in 1933 geboren aan de Rijnkade
(nr. 121), zijn vader had er toen zijn kantoor. Hij bracht er het eerste deel van zijn jeugd door, tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in 1940.
Lees meer
 
 
Actuele info
Op onze website en via social media communiceren we regelmatig over het project. Via de nieuwsbrieven houden wij u ook graag op de hoogte van het project. Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur dan een bericht naar rijnkade@wrij.nl.
Dijkversterking Rijnkade
De Rijnkade, vanaf de Nelson Mandelabrug tot aan de John Frostbrug, is over een lengte van 
1,2 kilometer afgekeurd. Reden: bij opkomend hoogwater of na een extreem hoogwatersituatie bestaat het risico dat de basaltstenen kadeconstructie bezwijkt. Het waterschap werkt in dit project intensief samen met de gemeente en de omgeving.
 
 
Postbus 148
7000 AC Doetinchem
T. (0314) 369 369
E. rijnkade@wrij.nl
W. www.wrij.nl/rijnkade