Rijnkade nieuwsbrief Lees online  |  Afmelden
 
Rijnkadebericht Dijkversterking
Rijnkade Arnhem
Juni 2020
 
Project Rijnkade in Coronatijd
 
Terwijl we goed op stoom waren met de planuitwerking, kregen wij net als iedereen te maken met de coronamaatregelen. Alle werkzaamheden zijn wel door gegaan, maar dan op afstand. Zowel de vergaderingen van het projectteam (het waterschap, de gemeente en het ingenieursbureau RHDHV) als de ontwerpateliers vonden vanuit huis, via videoverbinding, plaats. Wij zijn blij verrast met de voortgang die we ondanks Corona boeken. Helaas hebben we toch wat vertraging opgelopen en kunnen we u het referentieontwerp pas na de zomervakantie presenteren. Hoogstwaarschijnlijk doen we dat via een videoverbinding en niet fysiek op de Rijnkade. U ontvangt hiervoor tijdig een uitnodiging.
 
MER-beoordeling
 
Voordat het project wordt uitgevoerd, moet in beeld worden gebracht wat de mogelijke effecten voor het milieu zijn. In de nieuwsbrief van 21 januari hebben we u al geïnformeerd over het proces waarin de milieueffecten worden beoordeeld en de provincie Gelderland uiteindelijk een MER-beoordelingsbesluit neemt. De landelijke discussie over stikstof heeft er toe geleid dat er nader onderzoek nodig was en dus ook dat het besluit uitgesteld moest worden.
Lees meer
 
 
Rijnkadeberaad
 
In de vorige nieuwsbrief hebben we aandacht besteed aan het Rijnkadeberaad en een uitnodiging gedaan om namens een belangengroep deel te nemen aan dit beraad. Er heeft een aantal belangengroepen gereageerd op deze uitnodiging waardoor er nu een mooie brede vertegenwoordiging  van de omgeving deelneemt, daar zijn we erg blij mee. 
 
van vka naar referentieontwerp
 
Het project bevindt zich in de zogenaamde planuitwerkingsfase. In deze fase werken we het vastgestelde voorkeursalternatief (VKA) verder uit naar een referentieontwerp. De afgelopen maanden is er een aantal ontwerpateliers geweest waarin we het ontwerp verder hebben kunnen uitwerken. Denk daarbij aan de constructie van de waterkering; kabels en leidingen; maar ook de bovengrondse inrichting van de kade. Bij een aantal van deze ateliers hebben ook leden van het Rijnkadeberaad en het Arnhems platform chronische zieken & gehandicapten(APCG) deelgenomen waardoor er met diverse invalshoeken aan het ontwerp is gewerkt.
 
projectplan waterwet
 
Ondertussen zijn we ook begonnen met het opstellen van het Projectplan Waterwet. Dit projectplan vormt (samen met een aantal vergunningen) de juridische basis om dit dijkversterkingsproject te mogen uitvoeren. Het projectplan ligt aan het eind van het jaar ook formeel ter inzage, hierover informeren wij u in een volgende nieuwsbrief.
 
 
 
Postbus 148
7000 AC Doetinchem
T. (0314) 369 369
E. rijnkade@wrij.nl
w
ww.wrij.nl/rijnkade