Lees online  |  Afmelden
 
Rijnkade nieuwsbrief 
December 2020
 
Terugblik online bewonersavond
Dinsdagavond 24 november organiseerden we een online bewonersavond. Deze avond was bedoeld om u bij te praten over het uitgewerkte ontwerp ‘Groene en Levendige Rijnkade’ én om de vragen die bij u leven te beantwoorden. We zijn blij dat zo veel mensen de avond online hebben bezocht en ons vragen hebben gesteld. In de koffiepauze was het achter de schermen hard werken om alle vragen te bundelen en vervolgens te beantwoorden. U kunt het filmpje van het uitgewerkte ontwerp, de presentatie van landschapsarchitect Theo Reesink en de meest gestelde vragen op onze website bekijken.
Terugblik bewonersavond
 
 



Heeft u na het bekijken van al het materiaal nog vragen? Stuur een mail naar rijnkade@wrij.nl of bel met Basten Heeg op (06) 12 57 08 06.
 
 
Projectplan Waterwet

Wat is de precieze aanleiding van deze dijkversterking? Hoe ziet het ontwerp eruit, zowel boven als onder de grond? Wat betekent dit voor de omgeving? Al deze vragen worden beantwoord in het Projectplan Waterwet.
 
Dit plan vormt de basis van het project en is hét instrument voor het waterschap om grote projecten uit te voeren. Omdat het de juridische basis voor de uitvoering van het project vormt, is het plan ook belangrijk voor u als belanghebbende. We willen u daarom zo goed mogelijk informeren over de inhoud ervan.
 
Het projectplan zal in 2021 een formele procedure doorlopen. Het ontwerpplan wordt eerst door het dagelijks bestuur van het waterschap vastgesteld. Daarna ligt het ter inzage. Dit is het moment dat u hierop formeel kunt reageren door het indienen van een zienswijze. In een volgende nieuwbrief komen we hierop terug.
 
Op dit moment bevinden we ons nog één stap voor deze formele procedure. We zijn bezig met het afronden van het projectplan en willen u alvast de kans geven om het concept in te zien en hierop informeel te reageren. Vanaf 16 december publiceren we deze ‘95%-gereed’-versie op de website van project Rijnkade (www.wrij.nl/rijnkade). U kunt informeel reageren van 16 december 2020 tot en met 4 januari 2021 door een bericht te sturen naar rijnkade@wrij.nl of per post naar: Waterschap Rijn en IJssel, t.a.v. project Rijnkade, Postbus 148, 7000 AC Doetinchem. 

 
 
Planning 
We maken ons ondertussen op voor de formele procedure Projectplan Waterwet. Wanneer we deze procedure doorlopen, gaan we in 2021 tegelijkertijd verder met het opstellen van contracten en het aanbesteden van het project. Op z’n vroegst begin 2022 zal daadwerkelijk de schop in de grond gaan en de werkzaamheden zullen naar verwachting een jaar duren. Vooruitlopend op de werkzaamheden aan de waterkering zullen nutsbedrijven op verschillende plekken kabels en leidingen gaan verleggen, zodat deze niet in de weg liggen voor de nieuwe waterkering. 
 
 
Kerstgroet
Tot slot wensen wij u vanuit het projectteam Rijnkade fijne feestdagen in goede gezondheid. Wij komen in het nieuwe jaar graag bij u terug en werken verder aan een groene en levendige Rijnkade!

 
 
 
Meer info
Heeft u vragen over het project? Stuur een mail naar rijnkade@wrij.nl of bel met Basten Heeg op:
(06) 12 57 08 06. Wilt u alle nieuwsbrieven nog eens nalezen? U vindt ze op de website bij elkaar.
Heeft u mooie foto’s zoals de Rijnkade er vroeger uitzag? We ontvangen ze graag!  

Terugblik vorige nieuwsbrieven
 
 
 
 
Postbus 148
7000 AC Doetinchem
T. (0314) 369 369
E. info@wrij.nl