Nieuwsbrief Windpark IJsselwind Zutphen - februari 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwsbrief Windpark IJsselwind Lees online  |  Afmelden
 
Nieuwsbrief Windpark IJsselwind Zutphen - februari 2022 
 
 
In de vorige nieuwsbrief (december 2021) informeerden wij u over ons voornemen om een vergunningsaanvraag bij de provincie Gelderland in te dienen voor Windpark IJsselwind. In de week van 28 februari 2022 dienen Waterschap Rijn en IJssel en burgerinitiatief IJsselwind de vergunningsaanvraag daadwerkelijk in. De aanvraag is voor drie windturbines langs het Twentekanaal ter hoogte van bedrijventerrein De Mars in Zutphen en Eefde West. We gaan uit van een rotordiameter tussen 120 en 138 meter en een maximale hoogte van 187,5 meter.

Provincie beoordeelt de aanvraag
De provincie beoordeelt de aanvraag en start de ruimtelijke procedure. Deze is vergelijkbaar met de procedure voor een bestemmingsplan. De procedure kent ook officiële inspraaktermijnen en mogelijkheden voor bezwaar en beroep bij de Raad van State. Op de website van de provincie www.gelderland.nl/windparkijsselwind vindt u meer informatie.
 
Planning
Op 22 februari besloot Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland te starten met het voorbereiden van het Provinciaal Inpassingsplan (PIP). Dit is een bestemmingsplan van de provincie. Daarnaast hebben Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten gevraagd om het PIP en de vergunningen voor Windpark IJsselwind gecoördineerd te mogen behandelen, het zogenaamde coördinatiebesluit. Dit besluit van Provinciale Staten wordt verwacht in mei van dit jaar. Let wel: dit is alleen nog maar het besluit dat de te nemen besluiten mogen worden gecoördineerd. De te nemen ‘uitvoeringsbesluiten’ over het PIP en de vergunningen volgen later.
 
Als de vergunningsaanvraag is ingediend start de voorbereidingsfase van de provincie. Naar verwachting wordt midden 2022 het ontwerp PIP samen met de uitgevoerde onderzoeken ter inzage gelegd. U kunt dan binnen zes weken een zienswijze indienen. De zienswijzen worden betrokken bij de vaststelling van het inpassingsplan. Na de zomer 2022 volgt de besluitvorming over het inpassingsplan door Provinciale Staten, inclusief de bezwaar- en beroepsprocedure.
 
Zodra wij meer informatie hebben over planning, de inzagetermijn en beroep en bezwaar, informeren wij u.
 
Overleg met de omgeving
De keuze voor de aanvraag hebben wij gemaakt na een zorgvuldige afweging. We nemen met deze aanvraag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als het gaat om klimaatverandering.
We merken en begrijpen dat de aanvraag tot emoties en zorgen leidt. Daarom willen we met elkaar in gesprek blijven. Er is een Omgevingsadviesraad (OAR) waarin de belangen en gebruikers uit het gebied vertegenwoordigd zijn en de voortgang van het proces en de omgevingsafspraken worden besproken. Daarnaast is er een Bewonersplatform waarin omwonenden een klankbord hebben.

Wilt u meer informatie over het Bewonersplatform of de OAR? Neem dan contact op met de adviseur van het bewonersplatform, Rob Rietveld van de NLVOW, rob.rietveld@nlvow.nl. 
 
 
Vragen
Heeft u vragen? Neem dan contact op met projectleider Hans Nillesen van het waterschap, h.nillesen@wrij.nl. Of kijk op www.wrij.nl/windenergie.


 
 
Postbus 148
7000 AC Doetinchem
T. (0314) 369 369
E. h.nillesen@wrij.nl