Nieuwsbrief Windpark IJsselwind Zutphen, maart 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwsbrief Windpark IJsselwind  Lees online  |  Afmelden
 



 
Nieuwsbrief Windpark IJsselwind - 16 maart 2022
 


Waterschap Rijn en IJssel en burgerinitiatief IJsselwind willen samen Windpark IJsselwind realiseren. De provincie Gelderland is het bevoegd gezag en beoordeelt onze vergunningsaanvraag en start de ruimtelijke procedure. Naar verwachting wordt midden 2022 het ontwerp Provinciaal Inpassingplan (PIP) samen met de uitgevoerde onderzoeken ter inzage gelegd.

De komende weken heeft de provincie een paar (digitale) momenten gepland. Tijdens deze momenten informeert en raadpleegt de provincie geïnteresseerden over Windpark IJsselwind.

In deze nieuwsbrief informeren wij u over deze momenten.

 
23 maart: Digitale uitzending PIP 
Op woensdagavond 23 maart om 19.30 uur verzorgt provincie Gelderland een digitale uitzending om inwoners te informeren over het PIP. In de uitzending komen allerlei onderwerpen aan bod. Waarom gaat de provincie de procedure doen voor het windpark? Wat wordt er geregeld in een PIP? Hoe worden bewoners geïnformeerd? Hoe is inspraak geregeld? En hoe stellen we lokale normen vast?

Iedereen kan de uitzending bekijken en via de chat vragen stellen. De uitzending blijft ook beschikbaar, zodat deze later teruggekeken kan worden. De link naar de uitzending is op 23 maart via www.gelderland.nl/windparkijsselwind beschikbaar. Hier vindt u ook meer informatie.

Zodra het PIP ter inzage ligt, zullen er ook fysieke bijeenkomsten georganiseerd worden.  
 
29 en 30 maart: Consultatie normenkader  
De provincie Gelderland stelt specifieke normen voor geluid, slagschaduw en veiligheid vast. Onze vergunningsaanvragen worden daaraan getoetst. Speciaal voor de Omgevingsadviesraad en het Bewonersplatform organiseert de provincie op dinsdag 29 maart een fysieke informatie- en consultatiebijeenkomst over het normenkader. Voor het brede publiek is er een digitale informatie- en consultatiebijeenkomst op woensdag 30 maart.

Tijdens de consultaties laat de provincie zien wat een normenkader is, waarom en hoe dit wordt vastgesteld en kunnen mensen zorgen en wensen meegeven. Deze worden dan benut bij het vaststellen van het normenkader. De drie onderwerpen die aan bod komen zijn: geluid, slagschaduw en veiligheid.

De exacte tijden en de link zijn nu nog niet bekend.
Houd hiervoor www.gelderland.nl/windparkijsselwind in de gaten.  
 
Vragen?  
Heeft u vragen? Voor het waterschap is projectleider Hans Nillesen (h.nillesen@wrij.nl) de contactpersoon en voor IJsselwind Otto Hettinga (otto@ijsselwind.nl).
 
Windpark IJsselwind
Waterschap Rijn en IJssel en burgerinitiatief IJsselwind willen drie windturbines realiseren langs het Twentekanaal ter hoogte van bedrijventerrein De Mars in Zutphen en Eefde West. Eén turbine is van Waterschap Rijn en IJssel en twee van IJsselwind. We gaan uit van een rotordiameter tussen 120 en 138 meter en een maximale hoogte van 187,5 meter. We nemen met deze windturbines onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als het gaat om klimaatverandering.

Naar verwachting wordt midden 2022 het ontwerp PIP samen met de uitgevoerde onderzoeken ter inzage gelegd. U kunt dan binnen zes weken een zienswijze indienen. De zienswijzen worden betrokken bij de vaststelling van het inpassingsplan. Na de zomer 2022 volgt de besluitvorming over het inpassingsplan door Provinciale Staten, inclusief de bezwaar- en beroepsprocedure.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.wrij.nl/windenergie. Hier staan ook de vorige nieuwsbrieven.
 
 
Postbus 148
7000 AC Doetinchem
T. (0314) 369 369
E. h.nillisen@wrij.nl