Nieuwe informatie over de werkzaamheden aan de Rijnkade in Arnhem
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online  |  Afmelden
 
Nieuwsbrief dijkversterking Rijnkade Arnhem 
februari 2024
 
Om ook in de toekomst veilig op en achter de Rijnkade te kunnen blijven wonen en werken, moeten we deze dijk versterken. Het versterken van de kade is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). We verbeteren de kade over een lengte van ruim een kilometer.

In deze nieuwsbrief lees je welke werkzaamheden er zijn en er nog aankomen. Ook kun je ons laten weten hoe je de werkzaamheden ervaart. 

Werkzaamheden in maart

Sloopwerkzaamheden

Binnen enkele dagen beginnen we met de sloop van het deel van de kade dat het water tegenhoudt. Het gaat om het stuk vanaf hoek Roermondsplein richting de Vossenstraat. Na het slopen, plaatsen we damwanden.

Rioolwerkzaamheden

Ook starten we met het plaatsen van nieuwe rioolbuizen bij het Roermondsplein richting de Rijnkade. (hoek met Rijnkade 38). Vanaf maandag 25 maart werken we aan het riool vanaf Rijnkade 38 richting de Vossenstraat. Hierover ontvang je nog bericht. 

Bekijk meer informatie over verkeersmaatregelen en werktijden in de BouwApp.

Blijf op de hoogte met de BouwApp

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom de werkzaamheden, hoogtepunten en projectofoto's bekijken? Download dan de BouwApp via de appstore op je smartphone of bezoek deze link. Zoek op 'Versterking Rijnkade' en volg het project door het aanklikken van het sterretje.'
 

Hoe zijn de werkzaamheden voor jou?

Hoe zijn de werkzaamheden voor jou? Dat horen we graag. Meld je aan voor het tevredenheidspanel ‘Stakeholders Journey’. We nodigen je uit om je mening te geven over de werkzaamheden. Het delen van je mening kost slechts een minuut.

 
 

Het Buurtmaatje helpt je verder

Het kan tijdens de werkzaamheden soms lastiger zijn om je vuilnis aan de weg te zetten of de boodschappen naar huis te tillen. Buurtmaatje Eric Booij helpt je daarbij. Van maandag t/m vrijdag kun je Het Buurtmaatje vragen om hulp. Hij is te herkennen een hesje met de tekst 'Buurtmaatje'.

Volgende week komt er een bericht in de BouwApp met  het telefoonnummer en meer informatie over Buurtmaatje Eric.
 

Zo ziet de Rijnkade eruit

Er gebeurt op het moment veel aan de Rijnkade. Om je een overzicht te geven van waar we mee bezig zijn, hebben we eind januari beelden laten maken. Hier zie je de kering (dijk) die het water tegenhield, sloopten we. Daar kwam een nieuwe kering voor in de plaats. De machines die we hiervoor gebruiken zijn elektrisch. Zo is er geen uitstoot van schadelijke stoffen.

 
 

Planning 

  • 29 januari t/m half maart: werkzaamheden lage kade tussen Roermondsplein en Vossenstraat
    • Begin maart: sloop van het deel van de kade dat het water tegenhoudt. Na het slopen, plaatsen we damwanden.
  • 26 februari t/m eind maart: werkzaamheden hoge kade tussen Roermondsplein en Vossenstraat
    • Begin maart: nieuwe rioolbuizen vanaf het Roermondsplein tot Rijnkade 38
    • Vanaf 25 maart: werkzaamheden riool vanaf Rijnkade 38 naar de Vossenstraat.
 
 
 
 
Postbus 148
7000 AC Doetinchem
T. (0314) 369 369
E. info@wrij.nl