Bekijk in juli het ontwerp voor de dijkversterking
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online  |  Afmelden
 
Nieuwsbrief Pannerdense Waard – Westervoort
mei 2024
 
We krijgen steeds vaker te maken met hogere en extremere waterstanden in rivieren. Daarom is het nodig om de dijken te versterken. Zo zorgen we dat de inwoners en bedrijven nu en later beschermd zijn tegen overstromingen. We werken samen mét en voor het gebied om tot het beste resultaat te komen.

In deze nieuwsbrief informeren we je over de dijkversterking tussen de Pannerdense Waard en Westervoort. In deze editie lees je over het ontwerp van de dijk en grondonderzoek.
Bekijk het ontwerp (voorkeursalternatief) voor de dijkversterking

In juli van dit jaar is het eerste ontwerp voor de voor de dijkversterking (voorkeursalternatief) klaar.  Om het ontwerp aan iedereen te laten zien organiseren we twee inloopbijeenkomsten:

  • Dinsdagavond* 2 juli bij Zalencentrum Berentsen in Loo
  • Donderdagavond* 4 juli bij Zalencentrum Wieleman in Westervoort


*De tijden maken we bekend in de volgende nieuwsbrief.

Tijdens je bezoek kun je het voorkeursalternatief bekijken en je hierover laten informeren.
Het voorkeursalternatief bestaat uit de maatregelen waarmee we de willen versterken. We leggen graag uit hoe we daartoe gekomen zijn. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen, bijvoorbeeld over wat de dijkversterking voor jou kan betekenen. 

Grondeigenaren en dijkbewoners direct aan de dijk
Grondeigenaren en bewoners van woningen direct aan de dijk zijn eerder uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we het voorkeursalternatief. Dit doen we, omdat de dijkversterking direct invloed kan hebben op de persoonlijke situatie.

Onderzoek naar de grond
Om het ontwerp voor de dijk straks verder uit te kunnen werken, willen we meer details over de grond weten. Daarom onderzoeken we van april tot en met juli 2024 de grond op en rond de dijk. Ook willen we de dijk en de omgeving digitaal in kaart brengen. Eigenaren en bewoners van grond waarop we dit onderzoek willen uitvoeren, hebben hierover een brief ontvangen.
Planning
april t/m juli 2024: we onderzoeken de grond op en rond de dijk en meten de dijk in.

1 juli 2024: we publiceren de Nota voorkeursalternatief met daarin het ontwerp voor de dijk. In een volgende nieuwsbrief geven we waar, waar je deze vindt.

2 en 4 juli 2024: je kunt het voorkeursalternatief bekijken tijdens één van de inloopbijeenkomsten in Loo en Westervoort.

1 juli – 11 augustus 2024: je kunt reageren op het voorkeursalternatief (Nota Voorkeursalternatief) en het eerste deel van het milieueffectrapport. In het milieueffectrapport staat welke gevolgen de verschillende onderzochte opties voor de dijkversterking voor het milieu hebben. 

Augustus t/m september 2024: we beoordelen de reacties​ op het voorkeursalternatief. De reacties komen terug in een Nota van Antwoord. In dit document staat wat we met de reacties doen.

Eind 2024: het waterschap besluit of het voorkeursalternatief definitief wordt. Als dat zo is, gaan we verder met de volgende fase: de planuitwerkingsfase.  

Vanaf 2025: we starten met de planuitwerkingsfase van de dijkversterking. We maken een meer gedetailleerd ontwerp voor het versterken van de dijk. Het voorkeursalternatief is de basis hiervoor. Ook bedenken we hoe de dijk eruit gaat zien.
Vragen of opmerkingen?
Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar: panwes@wrij.nl.
 
 
Postbus 148
7000 AC Doetinchem
T. (0314) 369 369
E. panwes@wrij.nl